2010. február 25., csütörtök

Ásványvíz vagy.......

Ásványvíz vagy tisztított víz?

Az utóbbi időben egyre többet hallunk arról, hogy van-e értelme a házi víztisztító berendezéseknek hiszen széles termékpaletta van a boltok polcain ásványvizekből.
Mivel a szakembereket is megosztja az ásványvizekkel bevitt ásványi anyagok szerepe, ezért nézzük meg másfajta megközelítésből a dolgot.

A következő össze gyűjtött információk a saját véleményemet tükrözik. Nem kell vele egyetérteni, elfogadni.
Pusztán logikus gondolkodással mindenki rájöhet a sorok elolvasása után, hogy miképpen szeretné a továbbiakban az "Ásványvíz kérdés"-t szemlélni.

Én még nem felejtettem el, hogy mi is történt 2005. szeptemberében az ásványvizek ellenőrzésekor
!

Az utóbbi évtizedeket kivéve nem emlékszem olyan esetre az írott történelem során, hogy az emberiség mély kutakat fúrt volna, hogy ásványi anyagokban gazdag vízhez jusson. Az emberek összegyűjtötték az esővizet, illetve a a források ásványi anyagokban szegény vízét itták. Az ásványi anyagokat a táplálékkal vitték be a szervezetbe szerves formában.

A víz legfontosabb feladatai a szervezetben:

• A víz szállítja a tápanyagokat a sejtekhez.
• A víz eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges termékeket.
• A víz karbantartja a sejtek elektromágneses teréhez szükséges elektron és protonszintet.
• A víz párásítja a levegőt amit belélegzünk.
• A víz teszi rugalmassá az izületeket a csontok összekapcsolásához.
• A legfontosabb szerveinket védő rugalmas burkot víz alkotja.

A víz funkcióinak egyikéhez sem szükséges az ásványok vagy egyéb oldott anyagok jelenléte a vízben. Ezért aztán az ember élete során ásványok formájában 200 kg kőzetet iszik meg, ami csak keresztülmegy a testén

Mi a helyzet az ásványi anyagokkal?

Ezeknek két fajtája létezik: szerves és szervetlen. A "szervetlen" elnevezés azokra az ásványi anyagokra utal, amelyek nem növényi illetve állati eredetűek, vagyis nem élők. Mivel ezek az alkotóelemek nem élők, a szervezetünk nem tudja hasznosítani, a sejtjeink nem hajlandóak beépíteni azokat. Az ilyen ásványi anyagok hulladékként halmozódnak fel a testünkben. A szerves ásványi anyagok azonban élő táplálékul szolgálnak, akár a napi zöldség, gyümölcs, gabona, akár hús vagy olajos magvak fogyasztásával jutnak a szervezetünkbe. A szerves ásványi anyagokat könnyen beépítik a sejtjeink, és ezek elengedhetetlenek az egészségünk megőrzéséhez. Ha a vízből próbáljuk biztosítani a mindennapi nyomelem-bevitelünket, akkor sajnálatos hiányállapot lép fel. A vízben lévő ásványi anyagok szervetlenek, ezért a testünk nem tudja hasznosítani azokat. A szervezet az elfogyasztott ételekből folyamatosan beépíti a szükséges ásványi anyagokat.

Ha megnézzük a vizek ásványi anyag tartalmát, kiderül, hogy a szükséges mennyiségnek csak egy kis töredékét tartalmazzák. Így ez nem lehet mérvadó hivatkozás, hogy mindenféleképpen ásványvizet kellene innunk.

A desztillált (ásványi anyagoktól mentes) víz valóban megfosztja testünket a létfontosságú ásványoktól?

Nem, ez fiziológiailag lehetetlen. Egyesek arra a meggyőződésre jutottak, hogy mivel a desztillált víz rendkívül tiszta, ezért kilúgozza az ásványi anyagokat és nyomelemeket a testünkből. A desztillált víz csak a vízvezetékekre van ilyen hatással.
Szervezetünkből csak a hulladékot távolítja el, miközben biztosítja az emberi élet számára elengedhetetlen táplálékot: a kristálytiszta, egészséges vizet. A sejtjeink a szerves ásványokat a test építésére és működtetésére használják, a hasznosíthatatlan hulladékot viszont a desztillált víz kimossa belőlünk. Kioldja az összes szervetlen ásványt és szennyeződést, amelyek máskülönben visszamaradnának, és olyan létfontosságú szervekben halmozódnának fel mint a máj és a vese, illetve a belekben és a zsírszövetekben rakódnának le.

Klinikai mérések azt mutatják, hogy az ízzel felvett ásványi sók alig több, mint 20 perccel az ivás után szervezetből a vizelettel távoznak. Csak nagyon kivételes esetekben, hosszan tartó teljes böjtölés alatt, hasznosít szervezetünk valami keveset az vízzel fogyasztott ásványi sókból. Szervezetünk ásványi só készletét a fogyasztott táplálékból veszi fel. A különböző elemeket, amelyekre szükségünk van, mint a kalciumot, magnéziumot, nátriumot, káliumot, vasat és a nyomelemeket szervezetünk csak nagyméretű szerves molekulákkal körülvéve tudja hasznosítani.

Kell nekünk a szénsav?

Megint a józan ésszel kellene gondolkodnunk. A tüdőnkkel a szervezet épp megszabadulni akar a széndioxidtól, hogy friss oxigénhez juttassa a sejtjeinket. A sejtek oxigént vesznek fel, és széndioxidot adnak le a működésük során. A "buborékos" vizekkel a szervezetünkbe pont azt a széndioxidot juttatjuk be amitől meg akar szabadulni. Akkor miért "folytjuk" meg magunkat?


Mit csinál a For
dított Ozmózis elven működő víztisztító?

A csapvizünkből szinte minden oldott anyagot kiszúr (szervetlen anyagokat, nehézfémeket, baktériumokat, gyógyszer és vegyszermaradványokat stb). A jogszabályok szerint tartalmaznia kell egy ásványianyag visszapótló patront, hogy a törvényben előírt keménység és összetétel meglegyen. (Én saját felelősségemre kiszereltem belőle, mivel nem akarok szervetlen anyagokat bevinni a szervezetembe, hisz pont ezért vetem).
Így a berendezéssel nem csak az ivóvizünket tudjuk szűrni, hanem végre tiszta vízből készíthetjük ételeinket is.

Néhány nemzetközi szakmai hozzászólás a tiszta vízhez:

"Testünk ásványi agyag szükségletét leginkább az ételek biztosítják, nem az ivóvíz."
American Medical Journal (Amerikai Orvosi Folyóirat)

"Az emberi szervezet számára szükséges ásványi anyagokból elenyészően kevés mennyiséget tartalmaz a víz az élelmiszerekhez képest. Ha valakinek az étrendje változatos, még ha nem is kiegyensúlyozott, akkor sem fog nyomelem-hiányban szenvedni."
Dr. Henry A. Schroeder, Dartmouth Medical School (Dartmouth Orvosi Szakiskola)

"A béltraktusban lévő mérgek okozta betegségekért szinte mindig a víz keménysége (az oldott ásványok jelenléte) a felelős. Ezek (a szilárd ásványi részecskék) a bélfalakról bejutnak a nyirokrendszerbe, ahonnan minden a vérbe kerül, és az ereken keresztül végül eljut a szervezet minden részébe. Ez okozza az emberek betegségeinek nagy részét."
Dr. Charles Mayo, a világszerte ismert Mayo Klinika orvosa

"Az egyedüli ásványi anyagok, melyeket a testünk hasznosítani tud: a szerves ásványi anyagok. Minden más típusú ásványi anyag idegen elem a szervezet számára, amelytől meg kell szabadulnia."
Dr. Allen E. Banik: The Choice is Clear (A választás világos)

"A szervetlen ásványi anyagok - továbbá a káros koleszterin és a só - leginkább az agy (75%-a víz) vékony ütőereit és más véredényeit támadják. Az ütőerek rugalmatlanná válása, az erek elmeszesedése attól a naptól kezdődik, amikor a csapvízből először kerülnek szervetlen vegyi és ásványi anyagok a testünkbe."
Dr. Paul Bragg: The Shocking Truth About Water (A megdöbbentő igazság a vízről)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése